Hozzávalók
(8db, 1db 40g szénhidrát)
Tészta
- 400g graham liszt
- 112g búzaliszt
- 90ml kókuszolaj
- 25g friss élesztő
- 1,5kk só
- 1dl tejszín
- Csipet cukor
- A liszteket mérjük ki és adjuk hozzá a sót.
- A tejszínbe, morzsoljuk bele az élesztőt és adjuk hozzá a cukrot, futtassuk fel.
- Olvasszuk meg az olajat és adjuk a lisztekhez.
- Ha felfutott az élesztő, adjuk azt is a lisztekhez és gyúrjuk addig, amíg összeáll és jól felveszi a folyadékot(minimum 5-10perc)
- Hagyjuk kelni 1 órát, majd osszuk szét a tésztát 8 részre és azt is kelesszük még letakarva fél órán keresztül.
Töltelék
- 400g spenót
- 2dl tejszín
- 2-3kk fokhagymakrém
- Só ízlés szerint
- 100g sajt
- Főzzük meg a spenótot, majd vágjuk fel apróra
- Reszeljük le a sajtot nagy lyukú reszelőn
- Tegyük egy lábosba az összes hozzávalót és sűrítsük be
- Annak érdekében, hogy mindegyik fornettibe ugyanannyi töltelék kerüljön, a spenótot is osszuk el nyolc adagra.
Elkészítés
- A tészta darabokat, egyesével szedjük ketté, nyújtsuk ki téglalap alakúra mind a két felet.
- Az egyikre tegyük rá a spenótot
- A másik felét, ami a fornetti felső részét tette ki, bevagdostam 2-3x
- Tegyük össze a két felet, csipkedjük össze a szélét és hajtsuk be egy kicsit lefele.
- Ismételjük meg ezeket a lépéseket az összes tészta darabbal.
- Közben melegítsük elő a sütőt
- Ha kész kenjük meg őket tojássárgával és süssük készre.
- Fantasztikusan ropogós lesz a tészta, de mégis puha! :)
Megosztás a facebookon