Spenótos fornetti

Hozzávalók

(8db, 1db 40g szénhidrát)

Tészta

  • 400g graham liszt
  • 112g búzaliszt
  • 90ml kókuszolaj
  • 25g friss élesztő
  • 1,5kk só
  • 1dl tejszín
  • Csipet cukor
  1. A liszteket mérjük ki és adjuk hozzá a sót.
  2. A tejszínbe, morzsoljuk bele az élesztőt és adjuk hozzá a cukrot, futtassuk fel.
  3. Olvasszuk meg az olajat és adjuk a lisztekhez.
  4. Ha felfutott az élesztő, adjuk azt is a lisztekhez és gyúrjuk addig, amíg összeáll és jól felveszi a folyadékot(minimum 5-10perc)
  5. Hagyjuk kelni 1 órát, majd osszuk szét a tésztát 8 részre és azt is kelesszük még letakarva fél órán keresztül.

Töltelék

  • 400g spenót
  • 2dl tejszín
  • 2-3kk fokhagymakrém
  • Só ízlés szerint 
  • 100g sajt
  1. Főzzük meg a spenótot, majd vágjuk fel apróra
  2. Reszeljük le a sajtot nagy lyukú reszelőn
  3. Tegyük egy lábosba az összes hozzávalót és sűrítsük be
  4. Annak érdekében, hogy mindegyik fornettibe ugyanannyi töltelék kerüljön, a spenótot is osszuk el nyolc adagra.

Elkészítés

  1. A tészta darabokat, egyesével szedjük ketté, nyújtsuk ki téglalap alakúra mind a két felet.
  2. Az egyikre tegyük rá a spenótot
  3. A másik felét, ami a fornetti felső részét tette ki, bevagdostam 2-3x
  4. Tegyük össze a két felet, csipkedjük össze a szélét és hajtsuk be egy kicsit lefele.
  5. Ismételjük meg ezeket a lépéseket az összes tészta darabbal.
  6. Közben melegítsük elő a sütőt
  7. Ha kész kenjük meg őket tojássárgával és süssük készre.
  8. Fantasztikusan ropogós lesz a tészta, de mégis puha! :)