Chia puding

Ízesíthetjük ízlés szerint bármivel :) Mehet akár tízóraira is, ez a választott ízesítőktől függ :)

Hozzávalók

  • 1 ek chia mag
  • 50 ml főzőtejszín 10%
  • 90 ml kókusztej/víz
  • 1ek Dia-wellness 1:4

Elkészítés:

  1. Szoba hőmérsékletű lötyibe tesszük a magokat
  2. kb 10 percig kevergetjük amíg kocsonyás állagot kezd kapni
  3. minimum 6 órára hűtőbe tesszük ,de a legjobb ha már éjszaka előkészítjük a másnapi uzsonnánkra.

 

Vegán bolognai hagymás csirkemájjal

Hozzávalók

  • 500 ml paradicsompüré (80g ch)
  • 200-250 ml víz
  • 1dl kis szemű zab (64g ch)
  • 1db(300g) nagyobb sárgarépa
  • 1db(110g) vöröshagyma(9g ch)+ 1ek oliva olaj
  • Zellerszár, oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg minimálisan az olajon
  2. Öntsük hozzá a felkockázott répát a paradicsompürét és a vizet.
  3. Fűszerezzük, majd addig főzzük amíg megpuhul benne a répa.
  4. A végén adjuk hozzá a zabot és forraljuk össze vele.
  5. 1 adag: 200g 35g ch

Köret:

  • 250g sült csirkemáj (fűszerek: fehérbors, majoranna)
  • 110g vöröshagyma
  • 200g karfiol
  • 100g zöldborsó
  • 1 adag: 250g/ 15g ch

Kókusztekercs

Nem a megszokott vajas töltelékkel! *-* isteni lett

Hozzávalók

  • 120g gullon ligera vagy többgabonás keksz ledarálva
  • 80g kókuszreszelék
  • 30g kakaópor
  • 1ek kókuszolaj
  • 1ek Dia-wellness 1:4
  • 1ek xilit
  • annyi tejszín és víz, hogy egy jól formázható masszát kapjunk

Töltelék:

  • 200ml cocomas kókuszkrém (biobolt)
  • 50g kókuszreszelék
  • 1ek Dia-wellness 1:4

Elkészítés:

  1. Daráljuk le a kekszet
  2. A kókuszzsírt olvasszuk meg.
  3. A tészták hozzávalóit gyúrjuk össze és addig adagoljuk a vizet vagy a magtejet ,amíg egy jól formázható masszív tésztát kapunk.
  4. Majd tegyük egy órára hűtőbe fóliába csavarva.
  5. A krém hozzávalóit keverjük össze.
  6. A tésztát nyújtsuk ki és kenjük meg a krémmel.
  7. Csavarjuk fel és egy tálcán tegyük hűtőbe 2-3 órára.
  8. Ha utána még van kedvünk beleforgathatjuk kókuszreszelékbe.

 

 

 

Túróstáska

Hozzávalók

13db/ 1db 30g ch

  • 429g graham liszt (240g ch)
  • 169g búzaliszt (128g ch)
  • 25g friss élesztő
  • 1dl 3,5% tejszín és 1,5dl víz
  • 1db tojás 
  • 1db tojássárgája
  • 50g vaj
  • 50g kókuszolaj
  • Csipet só
  • 1 citrom héja plusz felének a leve
  • 1,5 evőkanál Dia-wellness 1:4
  • Csipet rendes cukor,esetleg barna az élesztős tejhez ,amit az élesztő be fog kebelezni 

Töltelék:

  • 400g túró
  • fél citrom leve
  • 1ek Dia-wellness 1:4

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben.
  2. A vajat olvasszuk fel a kókuszzsírral
  3. A tészta többi hozzávalóját dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, majd a kész élesztőt.
  4. Dagasszuk 10 percig és pihentessük 1 órán keresztül
  5. Ha kész nyújtsuk el jó vékonyra és vágjunk ki belőle kis négyzeteket és kiskanállal adagoljuk bele a túrókrémet.
  6. Ismételjük ,amíg minden el nem fogy.
  7. Ha kész megkenhetjük őket tojássárgával (én ezt kihagytam)
  8. 180 fokon süssük őket készre