Zöldséges főzelék/ szósz teljes kiőrlésű dm spagettivel

A zöldségek mennyiségét lehet variálni, ezért írtam csak zárójelbe, ami az én mennyiségemet tünteti fel :) de akkor annak más szénhidrát(ch) értéke lesz! (ez csak az inzulinrezisztenciásokra vonatkozik!)

Hozzávalók 

100g/4g ch

  • sárgarépa (112g/ 9g ch)
  • fehér répa (117g/ 7g ch)
  • pritaminpaprika (133g/ 8g ch, sárga)
  • édesburgonya (100g/ 20g ch)
  • zellerszár (20g, nem számolós)
  • 5-6db babérlevél
  • 2,5 dl szezámmag tej
  • 1ek 12% tejföl
  • Graham liszt (20g/ 12g ch)
  • Zabkorpa (2ek(20g) nem számolós)

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a zöldségeket ízlés szerint(jó, ha aprók)
  2. Tegyük egy lábosba és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Rakjuk hozzá a babérlevelet
  4. Amíg fő, készítsük el magtej készítő géppel a szezámmag tejet vagy váltsuk le tejszínre vagy tejszín-víz kombóra
  5. Ha kipuhultak a zöldségek, öntsük hozzá a tejet
  6. Vegyük le takarékra és adagoljuk hozzá a lisztet és a korpát, ha főzeléknek akarjuk, több lisztet adjunk hozzá, de akkor a plusz szénhidrátot(ch) hozzá kell számolni
  7. Ha felforraltuk, adjuk hozzá a tejfölt, főzzük még 1-2 percig és tálaljuk fasírttal vagy teljes kiőrlésű tésztával vagy kuszkusszal vagy bulgurral, stb.

 

Csokis krémes

 Hozzávalók

100g/18g ch

Piskóta

  • 4 db tojás kettéválasztva
  • 2ek Dia- wellness
  • 15g xilit (9g ch)
  • Pici lötyi édesítő
  • 4ek instant kávépor
  • 50-50g zabpehelyliszt és graham liszt (60g ch)
  • 1tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját elkeverjük (lehetőleg robotgéppel) krémesre a cukrokkal, édesítővel és az instant kávéporral.
  3. Óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a habot ne törjük össze, majd hozzá adagoljuk a liszteket.
  4. Kivajazzuk a tepsit és tűpróbáig sütjük!

Krém

  • 114g dia wellness csokis fagyi por (61g ch)
  • 200g mascarpone
  • 150 ml kókusztej / tejszín
  • 1,5ek dia wellness
  • Pici lötyi édesítő

Elkészítés

  1. Robotgéppel mindent jól keverjünk össze(ha nem elég krémes, kenhető tegyünk még hozzá kókusztejet/ tejszínt).
  2. Vágjuk ketté a piskótát és kenjük meg a krémmel a közepét és a tetejét, megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, de le is önthetjük olvasztott (min 70%) étcsokival, de ezt, hozzá kell számolni ch szempontból! :)

A fagyi port ki lehet váltani pudingporral, de szerintem a fagyi porral finomabb, krémesebb :D Ezt a port bioboltokba lehet kapni, aki nem tudná :) Tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, hogy jól összeérjenek az ízek!