De reggelinek is tökéletes,de akkor 30g ch-nak megfelelően kell összeállítani :)
Hozzávalók
1db 50g ch
- Graham liszt 67g
- Búzasikér 25g
- Durum liszt 10g
- Tejszín 100ml
- Élesztő 10g
- Lapos ek Dia-wellness
- Csipet só
- Lenmagliszt vagy más magliszt
Elkészítés:
- Morzsoljuk a tejszínbe az élesztőt és tegyünk hozzá egy csipetnyi fruktózt vagy kristálycukrot.
- Tegyük meleg vízbe, hogy felfusson
- Keverjük össze a többi hozzávalót
- Ha felfutott az élesztő adjuk hozzá a lisztkeverékhez, majd gyúrjuk kézzel/géppel 10 percen keresztül. Nekem a tészta túl lágy lett és tettem hozzá még annyi lenmaglisztet, hogy egy jó állagú kelesztős tésztát kapjak. Sajnos nem mértem le, de így egy sokkal finomabb ízű tésztát kaptam! :)
- Pihentessük 30 percet
- Ha kész gyúrjuk át még egy kicsit és formázzunk a tésztából egy kis cipót.
- Takarjuk le és hagyjuk állni még 15 percet
- Ha letelt nyújtsunk belőle egy hosszú vékony ,,kígyót'' :D és tekerjük fel sörösdobozra vagy ha van kürtős kalács sütő rúd a háznál akkor arra :)
- Hagyjuk újra 10 percet állni.
- Melegítsük elő a sűtőt!
- Verjünk fel egy tojást és kenjük meg vele.
- Mehet a sütőbe egy 15-20 percre amíg szépen megpirul.
- Olvasszunk meg egy tk vajat, kenjük meg vele a kész kalácsot és forgassuk bele, amibe szeretnénk(kókusz, kakaó, fahéj stb.)
Megosztás a facebookon