Hozzávalók
Piskóta
- 4db tojás kettéválasztva
- 15g xilit (9g ch)
- 3ek dia wellness 1:4
- 50g graham liszt (30g ch)
- 50g búzasikér(vagy 50g graham liszt, de akkor plusz 30g ch)
- 50g mák (12g ch)
- Lötyi édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
- Válasszuk ketté a tojásokat
- Melegítsük elő a sütőt
- A fehérjét verjük fel habnak
- A sárgákat pedig keverjük el minden hozzávalóval, kivéve a lisztet és a sikért
- Keverjük a habot a masszához, ügyeljünk, hogy ne törjük össze
- Majd óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a sikért
- Kenjük ki a tepsit vajjal és szórjuk ki 1ek zabkorpával
- Süssük készre, Tűpróba!
Krém:
- 250g mascarpone
- 100g citromos dia wellness fagylalt por(60gch) /citromlé
- 3-4ek dia wellness 1:4
- Lötyi édesítő
- Citromhéj (tetejére/krémbe)
- Víz
Elkészítés:
- Robotgéppel minden hozzávalót keverjünk össze
- Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy egy kellemesen lágy krémet kapjunk
- Hagyjuk kihűlni a piskótát, majd vágjuk ketté, kenjük meg a krém 3/4-vel. Végül kenjük meg a maradék krémmel a piskóta tetejét és a széleit.
Nekem egy adag 125g lett, amibe 15g ch van! :)
Megosztás a facebookon