Mákos piskóta citromos mascarpone krémmel

Hozzávalók

Piskóta

  • 4db tojás kettéválasztva
  • 15g xilit (9g ch)
  • 3ek dia wellness 1:4
  • 50g graham liszt (30g ch)
  • 50g búzasikér(vagy 50g graham liszt, de akkor plusz 30g ch)
  • 50g mák (12g ch)
  • Lötyi édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Válasszuk ketté a tojásokat
  2. Melegítsük elő a sütőt
  3. A fehérjét verjük fel habnak
  4. A sárgákat pedig keverjük el minden hozzávalóval, kivéve a lisztet és a sikért
  5. Keverjük a habot a masszához, ügyeljünk, hogy ne törjük össze
  6. Majd óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a sikért
  7. Kenjük ki a tepsit vajjal és szórjuk ki 1ek zabkorpával
  8. Süssük készre, Tűpróba!

Krém:

  • 250g mascarpone
  • 100g citromos dia wellness fagylalt por(60gch) /citromlé
  • 3-4ek dia wellness 1:4
  • Lötyi édesítő
  • Citromhéj (tetejére/krémbe)
  • Víz

Elkészítés: 

  1. Robotgéppel minden hozzávalót keverjünk össze
  2. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy egy kellemesen lágy krémet kapjunk
  3. Hagyjuk kihűlni a piskótát, majd vágjuk ketté, kenjük meg a krém 3/4-vel. Végül kenjük meg a maradék krémmel a piskóta tetejét és a széleit.

Nekem egy adag 125g lett, amibe 15g ch van! :)

Rakott spenótos csicseriborsó

Hozzávalók

3 adag

  • 246g csicseriborsó (120g ch)
  • 400g spenót/sóska
  • 1-1,5dl 12% tejföl
  • 2kk medvehagyma/ petrezselyem
  • Só, bors
  • 1db tojás
  • 3-4ek víz
  • Sajt

Elkészítés

  1. A csicseriborsót áztassuk be, minimum 3-4 órára, de legjobb, ha előző nap este beletesszük a vízbe
  2. Keverjük el a tejfölt a tojással és a vízzel, fűszerezzük
  3. Főzzük meg a spenótot vagy a sóskát sós vízben, majd szűrjük le
  4. Keverjük hozzá a borsót és a spenótot a tejfölhöz, majd öntsük bele egy kis tepsibe
  5. Szórjuk meg sajttal és süssük addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején, a rakottas pedig megkeményedik.
Nekem egy adag 270g lett és 40g ch van benne. De mivel én a maradék tejfölünket öntöttem bele és azt nem mértem le. Ezért le kell mérni az egész rakottas súlyát és azt elosztani 3-mal