Rakott spenótos csicseriborsó

Hozzávalók

3 adag

  • 246g csicseriborsó (120g ch)
  • 400g spenót/sóska
  • 1-1,5dl 12% tejföl
  • 2kk medvehagyma/ petrezselyem
  • Só, bors
  • 1db tojás
  • 3-4ek víz
  • Sajt

Elkészítés

  1. A csicseriborsót áztassuk be, minimum 3-4 órára, de legjobb, ha előző nap este beletesszük a vízbe
  2. Keverjük el a tejfölt a tojással és a vízzel, fűszerezzük
  3. Főzzük meg a spenótot vagy a sóskát sós vízben, majd szűrjük le
  4. Keverjük hozzá a borsót és a spenótot a tejfölhöz, majd öntsük bele egy kis tepsibe
  5. Szórjuk meg sajttal és süssük addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején, a rakottas pedig megkeményedik.
Nekem egy adag 270g lett és 40g ch van benne. De mivel én a maradék tejfölünket öntöttem bele és azt nem mértem le. Ezért le kell mérni az egész rakottas súlyát és azt elosztani 3-mal

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én