,,Rakott'' édesburgonya

Hozzávalók

1 adag 50g ch
  • 103g lila hagyma apróra vágva
  • 210g édesburgonya kockákra vágva
  • 1db főtt tojás
  • 1ek tejföl
  • 15-20g sajt
  • Só, cayenne bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A hagymát 1ek félzsíros margarinon megpirítjuk
  2. Ha megpirult rátehetjük a kockákra vágott krumplit
  3. Ha a margarint beszívták, öntsük fel egy kicsi vízzel és szórjuk meg cayenne borssal
  4. Közbe főzzük meg a tojást sós vízbe
  5. Ha a krumpli roppanósra puhult, keverjük hozzá a tejfölt, sózzuk és tegyük ki a tányérunkra.
  6. Karikázzuk fel a főtt tojást és szórjuk meg sajttal. 
  7. Tehetünk rá még egy kk tejfölt vagy egy ek túrót 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én