Pikáns sajtos tészta

Itt a házikészítésű kovászos uborka ideje! A miénk már kész, ezért ki is használtam :D

Hozzávalók

2 adag
  • 100g tejföl 12-20%
  • 100g trapista sajt
  • 400g kovászos uborka
  • víz
  • 150g dm teljes kiőrlésű spagetti (80g ch)

Elkészítés

  1. A tésztát tegyük fel főni sós vízbe.
  2. A tejfölt és a sajtot tegyük fel összefőzni és tegyünk rájuk annyi vizet, hogy miután kihűlt egy enyhén folyós szószt kapjunk.
  3. Vágjuk fel az uborkákat tetszőlegesen, majd főzzük össze a sajtos szósszal, ha túl sűrű a szósz tegyünk még hozzá vizet.
  4. Tálaljuk!

 

 

Túrós lepény

Hozzávalók

30g ch

  • 50g félzsíros tehéntúró
  • 41g zabpehely liszt
  • 1db tojás
  • 10g xilit
  • 10g lenmagliszt
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. Tepsibe evőkanállal kis adagokat halmozunk és kókuszolajon kisütjük.

 

Hamis oreo

Hozzávalók

30gch
  • 41g zabpehely liszt(házilag darált)
  • 10g xilit (6g szívódik fel)
  • 4g kakaó
  • 5g lenmagliszt(házilag darált)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Annyi víz hogy egy sűrű és egy palacsinta tészta közötti állagú tésztát kapjunk

Krém:

  • cukormentes natúr krémsajt
  • Dia wellness 1:4/folyékony édesítő

Elkészítés:

  1. A tésztát gyúrjuk össze, majd süssük meg mindkét felét kókuszolajon.
  2. Majd kenjük meg a krémmel

 

 

Sült édes túrógombóc

Hozzávalók

  • 250g félzsíros tehéntúró
  • 50g teljes kiőrlésű tönkölydara
  • 2db tojás
  • 150ml 12% tejföl
  • 1ek Dia-wellness 1:4
  • Csipet só
  • Citromlé

Elkészítés:

  1. A túrót elkeverjük a sóval, citromlével, darával és 1 db tojássárgával.
  2. Állni hagyjuk
  3. Habbá verjük az 1db tojásfehérjét, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.
  4. A tejfölt keverjük el 1db tojással és a dia wellnessel.
  5. Helyezzük jénaiba és süssük 180 fokon előmelegített sütőbe 30 percig.
  6. Tálaljuk az étkezéshez megfelelő mennyiségű gyümölccsel :)

Hot dog

Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam az ötletet :) köszönöm szépen még egyszer neki!

Hozzávalók

  • 50g graham liszt (30g ch)
  • Fél tk szódabikarbóna
  • 4ek víz
  • 1db virsli

Elkészítés:

  1. A tésztának valót gyúrjuk össze
  2. Nyújtsuk ki és csavarjuk fel a virslit
  3. Majd kókuszolajon süssük ki

 

,,Bounty'' pohárdesszert

Hozzávalók

5 adag
  • 90g kókuszreszelék szűrlet(magtej után) vagy 100g kókuszreszelék
  • 200ml cocomas kókuszkrém
  • Fél ek Dia-wellness 1:4
  • 5x10g 70% étcsoki
  • 5x3-4db földi eper

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a szűrletet/reszeléket a kókusz krémmel és az édesítővel, majd tegyük minimum 1 órára hűtőbe.
  2. Adagoljuk 5db kistányérba
  3. Vágjuk rá az epret, majd a 10g-os csoki kockákat mikróba vagy gőz fölött olvasszuk meg és öntsük le vele a desszertünket!
  4. Hűtsük le és ebéd után vagy kis étkezésekre fogyaszthatjuk :)

 

Csicseriborsós spagetti zöldséges szósszal

Hozzávalók

3 adag

Zöldséges szósz:

  • 150g Fagyasztott vegyes zöldség, de lehet friss is!(kukorica,sárgarépa,zöldborsó)
  • 1db közepes sárga/piros/zöld kaliforniai paprika
  • 2dl magtej(ez aranylen tej)
  • Majorana
  • Kis víz

Elkészítés:

  1. A vegyes zöldségeket főzzük addig külön amíg felforr alatta a víz, majd szűrjük le
  2. A paprikát vágjuk apró darabokra és öntsük fel a magtejjel
  3. Öntsük hozzá a vegyes zöldséget, fűszerezzük majd addig főzzük amíg minden megpuhul.

Csicseriborsós tejfölös spagetti:

  • 90g Bio vollkorn spagetti (dm)
  • 120g csicseriborsó
  • 3kk 12-20% tejföl
  • Só illetve más fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Tegyük a csicseriborsót fűszerezett vízbe főni(ha előző este beáztatjuk kevesebb főzési idő kell neki, de én szeretem, ha picit ropogós)
  2. Ha ropogósan szeretjük főzzük 45 percig, ha puhán akkor 60 percig.
  3. Az utolsó tíz percbe tegyük hozzá a spagettit és főzzük puhára.
  4. Amikor kész a tészta, szűrjük le, majd keverjük hozzá a tejfölt.

Sült csirkecomb:

  • 5 db csirkecomb
  • Só, bors, curry

Elkészítés:

  1. Fűszerezzük a megmosott húsokat, majd tegyük hűtőbe 1 órára.
  2. Egy tepsi alját kenjük meg vékonyan oliva olajjal.
  3. Helyezzük bele a combokat, majd öntsük fel egy pici vízzel, végül fedjük le fóliával.
  4. Süssük 45 percig.
  5. Vegyük ki és vegyük le róla a fóliát, majd tegyük vissza és 200 fokon süssük ropogósra.