A sárgarépát vágjuk fel darabokra és öntsük fel a vízzel, tegyük hozzá a levelet és a zeller zöldet
Vágjuk fel kis darabokra a hagymát és kis kockákra a húst. Tegyük egy lábosba az olajat és tegyük rá a húst és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk
Ha a répa megpuhult és a vízből kb 1dl-nyi maradt, tegyük turmixgépbe mindenestül és jó pépesre turmixoljuk.
Tegyük vissza és öntsük hozzá a hagymás húst. Fűszerezzük még ízlés szerint, ha kell! Rotyogtassuk fel és tegyük hozzá a tejfölt és a mustárt. Ha nagyon folyékony sűrítsük zabkorpával vagy búzasikérrel(ezek nem számolandók, ha liszttel sűrítjük azokat bele kell számolni a ch tartalomba)
Tálaljuk kuszkusszal, durum vagy teljes kiőrlésű tésztával vagy bulgurral stb.
Én fagyasztott sütőtökből csináltam, tehát kiolvadás után lágy volt a tök, viszont, ha friss tökből készítjük főzzük vagy süssük meg, hogy turmixolható legyen.
Tegyük hozzá a száraz hozzávalókat, majd a tojást és a tejfölt.