Házi Vadas

Hozzávalók

100g/ 3g ch

  • 250g sárgarépa
  • 100g vöröshagyma
  • 30dkg pulykahús
  • 2ek 12% tejföl
  • 2tk dijoni mustár
  • 1ek kókuszolaj
  • 8dl víz
  • Só, bors
  • Zeller zöld
  • 4db babérlevél

Elkészítés

  1. A sárgarépát vágjuk fel darabokra és öntsük fel a vízzel, tegyük hozzá a levelet és a zeller zöldet
  2. Vágjuk fel kis darabokra a hagymát és kis kockákra a húst. Tegyük egy lábosba az olajat és tegyük rá a húst és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk
  3. Ha a répa megpuhult és a vízből kb 1dl-nyi maradt, tegyük turmixgépbe mindenestül és jó pépesre turmixoljuk.
  4. Tegyük vissza és öntsük hozzá a hagymás húst. Fűszerezzük még ízlés szerint, ha kell! Rotyogtassuk fel és tegyük hozzá a tejfölt és a mustárt. Ha nagyon folyékony sűrítsük zabkorpával vagy búzasikérrel(ezek nem számolandók, ha liszttel sűrítjük azokat bele kell számolni a ch tartalomba)
  5. Tálaljuk kuszkusszal, durum vagy teljes kiőrlésű tésztával vagy bulgurral stb.

 

 

 

,,Rakott'' édesburgonya

Hozzávalók

1 adag 50g ch
  • 103g lila hagyma apróra vágva
  • 210g édesburgonya kockákra vágva
  • 1db főtt tojás
  • 1ek tejföl
  • 15-20g sajt
  • Só, cayenne bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A hagymát 1ek félzsíros margarinon megpirítjuk
  2. Ha megpirult rátehetjük a kockákra vágott krumplit
  3. Ha a margarint beszívták, öntsük fel egy kicsi vízzel és szórjuk meg cayenne borssal
  4. Közbe főzzük meg a tojást sós vízbe
  5. Ha a krumpli roppanósra puhult, keverjük hozzá a tejfölt, sózzuk és tegyük ki a tányérunkra.
  6. Karikázzuk fel a főtt tojást és szórjuk meg sajttal. 
  7. Tehetünk rá még egy kk tejfölt vagy egy ek túrót 

 

Édes savanyú mártás

Hozzávalók

19 g ch
  • 200g pritamin paprika(sárga és zöld), 12g ch
  • 88g Sárgarépa (7g ch)
  • 1ek ecet 
  • 1 tk almaecet
  • 10g lötyi édesítő
  • Só, cayenne bors, toscan fűszer
  • 140g cm paradicsom püré (akár házi!)

Elkészítés:

  1. A paprikákat vágjuk kis kockákra a répát pedig vágjuk fel vékony karikákra
  2. Pirítsuk meg (1-3 perc) 1ek vajon(Flora), majd öntsük fel kb 0,5-1dl vízzel
  3. Tegyük a vízbe a borsot
  4. Ha enyhén roppanós lesz a répa és lefőtt a nagyja a víznek öntsük rá a paradicsom pürét és fűszerezzük.
  5. Főzzük össze és tálaljuk 31g ch-nak megfelelő tk/durum tésztával vagy basmati rizzsel.

 

Cukkinis nasi falatkák

Hozzávalók

  • 150g cukkini
  • 50g paradicsom
  • Pulykamell sonka
  • Oliva bogyó(max 5-6 szem)
  1. Mini grillben vagy sütőben süssük meg, de nyersen is fogyasztható :)
A receptben leírt adag nem számolandó, tehát ha étkezések között megéheznénk ch semlegessége és minimális kcal értéke miatt bátran fogyasztható. Ha megnöveljük az adagot plusz kiegészítjük egy kis körettel, ebédre is tökéletes :)

 

Répás rizskoch

Hozzávalók

1 adag 50g ch
  • 125g sárgarépa (10g ch)
  • 52g basmati rizs  (40g ch)
  • 1,5-2dl magtej/ tejszín
  • Vanília por
  • Fahéj
  • 2-3ek dia wellness
  • 1db tojás
  • 2ek zabkorpa+ha még kell akkor búzasikér(ezek nem számolandók bele a ch-ba)
  • Pici só

Elkészítés:

  1. A sárgarépát pucoljuk és tisztítsuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Keverjük össze a tojással és 1ek dia wellnessel
  3. A rizst főzzük meg a magtejjel és a fűszerekkel (híg tejberizs)
  4. Keverjük őket össze és, ha még kell fűszerezhetjük ízlés szerint!
  5. Sütőben muffin vagy felfújt formában süssük készre, majd kakaóval vagy fahéjjal tálaljuk!

 

Sütőtökös keksz

Hozzávalók

15db/ 1db 7g ch

  • 248g sütőtök pép
  • 100g graham liszt
  • 20g(2ek) zabkorpa
  • 50g búzasikér
  • 1db tojás
  • 1ek 12% tejföl(elhagyható)
  • Fahéj ízlés szerint
  • 1ek Dia-wellness
  • 1tk szódabikarbóna
  • Csipet só

Elkészítés:

  1. Én fagyasztott sütőtökből csináltam, tehát kiolvadás után lágy volt a tök, viszont, ha friss tökből készítjük főzzük vagy süssük meg, hogy turmixolható legyen.
  2. Tegyük hozzá a száraz hozzávalókat, majd a tojást és a tejfölt.
  3. Süssük készre sütőben vagy mini grillben!

 

 

Édes-Csípős zöldséges bulgur saláta

Hozzávalók

1 adag 50g ch
  • 200g patiszon
  • 200g pritamin paprika
  • 34g bulgur
  • 1tk csípős piros arany
  • cayenne bors
  • só ízlés szerint
  • 70g paradicsompüré
  • 1ek 12% tejföl
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1ek zabkorpa
  • 1-2dl víz

Elkészítés:

  1. Vágjuk apró kockákra a paprikát és a patisszont.
  2. 1ek vajon pirítsuk meg és szórjuk rá a borsot.
  3. Adjuk hozzá a kis konzerv paradicsompürét, az 1ek 12% tejfölt, a bulgurt, petrezselymet és az 1-2dl vizet.
  4. Várjuk meg amíg félig elpárolog, majd adjuk hozzá a zabkorpát és sózzuk ízlés szerint!
  5. Főzzük addig amíg besűrűsödik!