Házi Vadas

Hozzávalók

100g/ 3g ch

  • 250g sárgarépa
  • 100g vöröshagyma
  • 30dkg pulykahús
  • 2ek 12% tejföl
  • 2tk dijoni mustár
  • 1ek kókuszolaj
  • 8dl víz
  • Só, bors
  • Zeller zöld
  • 4db babérlevél

Elkészítés

  1. A sárgarépát vágjuk fel darabokra és öntsük fel a vízzel, tegyük hozzá a levelet és a zeller zöldet
  2. Vágjuk fel kis darabokra a hagymát és kis kockákra a húst. Tegyük egy lábosba az olajat és tegyük rá a húst és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk
  3. Ha a répa megpuhult és a vízből kb 1dl-nyi maradt, tegyük turmixgépbe mindenestül és jó pépesre turmixoljuk.
  4. Tegyük vissza és öntsük hozzá a hagymás húst. Fűszerezzük még ízlés szerint, ha kell! Rotyogtassuk fel és tegyük hozzá a tejfölt és a mustárt. Ha nagyon folyékony sűrítsük zabkorpával vagy búzasikérrel(ezek nem számolandók, ha liszttel sűrítjük azokat bele kell számolni a ch tartalomba)
  5. Tálaljuk kuszkusszal, durum vagy teljes kiőrlésű tésztával vagy bulgurral stb.

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én