Kókuszos kocka

Hozzávalók

100/ 16g ch

Tészta

  • 150g zabliszt (házilag darált)
  • 150g graham liszt
  • 12g szódabikarbóna
  • 2db tojás
  • 30g dia wellness 1:4
  • 110-110ml tejszín víz
  • 50g Flora margarin

Máz

  • 200g Flora margarin
  • 15g dia wellness 1:4
  • 3 púpos ek holland kakaópor
  • 30-30ml tejszín víz
  • rumaroma ízlés szerint
  • 250g (kén mentes) kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sűtőt
  2. Vajazzuk ki a tepsit és szórjuk meg zabkorpával vagy liszttel
  3. A vajat a tojásokat és a cukrot keverjük fel habosra
  4. Adjuk hozzá a bikarbónát, liszteket és végül a tejszín-víz kombinációt
  5. Simítsuk a masszát a tepsibe és süssük készre
  6. Tűpróba
  7. Hagyjuk a piskótát kihűlni
  8. Szeleteljük fel
  9. A mázhoz olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a cukrot
  10. Addig kevergessük, amíg el nem olvad
  11. Vegyül le a tűzről és keverjük hozzá a kakaóport, tejszín-vizet és a rumot
  12. Keverjük simára
  13. Forgassuk meg a kockákat a mázban, majd a reszelékben
  14. Másnap, még finomabb, amikor már összeértek az ízek

 

 

 

 

Babos répás gulyás

Hozzávalók

4 adag: 1 adag- 465g/ 40g ch

  • 83g hagyma
  • 250g cukormentes konzerv vörös bab
  • 97g fehérrépa
  • 164g sárgarépa
  • 200ml natúr yoghurt
  • 128g kuszkusz
  • 1ek Flora margarin
  • 4db baromfi virsli
  • 400g csiperkegomba
  • pirospaprika, bors, só, chili

Elkészítés

  1. Tegyük oda az apróra vágott hagymát a vajjal és dinszteljük meg.
  2. Vágjuk apróra a répákat és a gombát.
  3. Tegyük rá a zöldségeket a hagymára, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy még ne lepje el a zöldségeket, mivel a gomba is ereszt, majd még vizet.
  4. Ha félig kipuhultak a zöldségek tegyük hozzá a kuszkuszt, öntsük még fel vízzel és fűszerezzük
  5. Miután a kuszkusz megszívta magát, (ha túl sűrű, öntsünk még hozzá egy kis vizet) rakjuk hozzá a yoghurtot és a babot.
  6. Főzzük még 1-2 percig és kész is.