Hozzávalók
Piskóta
- 100g graham liszt (60g ch)
- 50g búzasikér
- 20g karob por (34g ch, de helyettesíthető kakaó porral, ami viszont 0 ch)
- 1 narancs leve (nekem 91ml lett, ami 7g ch)
- 3db tojás ketté választva
- 60g dia wellness
- 60g Flora félzsíros margarin
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt
- A tojásokat válasszuk ketté
- A sárgákat, vajat és a cukrot verjük habosra, majd adjuk hozzá a karob port, sikért és a lisztet
- A fehérjét verjük fel habnak, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához
- Kenjünk ki egy közepes tepsit félzsíros margarinnal és szórjuk meg 1-2ek zabkorpával(több ne legyen különben plusz ch!)
- Tűpróbáig sütjük!
Közben készítsük el a krémet és a csokimázat a tetejére:
Krém:
- 1db éretlen(zöld) banán (nekem 114g/ 27g ch)
- 2 ek tejszín
- Botmixerrel pépesítjük
Máz:
- 1ek holland kakaópor
- 1ek félzsíros margarin
- Lötyi édesítő
- 1ek tejszín
- Vízgőz felett olvasszuk össze
- Ha kihűlt a piskóta vágjuk ketté, kenjük meg a banán krémmel, majd kenjük meg a tetejét a csokimázzal :)
Amikor kész voltam teljesen, lemértem az egész sütit. Nekem 636g lett, tehát 636g/ 128g ch, 100g/ 20g ch-ra jött ki.
Megosztás a facebookon