Narancsos-karobporos piskóta banán krémmel

Hozzávalók

Piskóta

  • 100g graham liszt (60g ch)
  • 50g búzasikér
  • 20g karob por (34g ch, de helyettesíthető kakaó porral, ami viszont 0 ch)
  • 1 narancs leve (nekem 91ml lett, ami 7g ch)
  • 3db tojás ketté választva
  • 60g dia wellness
  • 60g Flora félzsíros margarin

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt
  2. A tojásokat válasszuk ketté
  3. A sárgákat, vajat és a cukrot verjük habosra, majd adjuk hozzá a karob port, sikért és a lisztet
  4. A fehérjét verjük fel habnak, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához
  5. Kenjünk ki egy közepes tepsit félzsíros margarinnal és szórjuk meg 1-2ek zabkorpával(több ne legyen különben plusz ch!)
  6. Tűpróbáig sütjük!

Közben készítsük el a krémet és a csokimázat a tetejére:

Krém:

  • 1db éretlen(zöld) banán (nekem 114g/ 27g ch) 
  • 2 ek tejszín
  1. Botmixerrel pépesítjük

Máz:

  • 1ek holland kakaópor
  • 1ek félzsíros margarin
  • Lötyi édesítő
  • 1ek tejszín
  1. Vízgőz felett olvasszuk össze
  2. Ha kihűlt a piskóta vágjuk ketté, kenjük meg a banán krémmel, majd kenjük meg a tetejét a csokimázzal :)

Amikor kész voltam teljesen, lemértem az egész sütit. Nekem 636g lett, tehát 636g/ 128g ch, 100g/ 20g ch-ra jött ki.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én