Gesztenyével töltött túrógombóc

Hozzávalók

  • 400g félzsíros túró
  • 2db tojás
  • 1ek olvasztott kókuszzsír
  • 5ek zabliszt
  • Csipet só
  • 1ek Dia-wellness 1:4
  • 250g natúr gesztenyemassza
  • 1ek tejszín

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat kikeverjük a dia-wellnessel és az olvasztott kókuszzsírral
  2. Hozzáadjuk a túrót,zablisztet és a sót.
  3. Összedolgozzuk a masszát ,majd hozzáadjuk a fehérjéket keménny habbá verve.
  4. Hűtőben 1 órát pihentetjük
  5. Amíg pihen addig összekeverjük a masszát a tejjel ,hogy kicsit fellágyítsuk és kis golyókat formálunk.
  6. Ha letelt az 1 óra kivesszük és kicsivel nagyobb golyókat formálunk ,mint a gesztenyegolyók.
  7. Kilapítjuk a túrós golyót a tenyerünkben és a közepébe helyezzük a gesztenyét. Majd óvatosan ráillesztjük a túrós masszát.
  8. Forrásba lévő vízbe dobjuk és miután feljöttek a tetejére még 4-5 percig főzzük.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én