Pizza

Hozzávalók

50g ch
  • 20g lenmagliszt
  • 20g(2ek) zabkorpa
  • 67g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 59g fagyasztott kukorica
+bármilyen feltét ami nem számolós(pl. Sonka/csirkemell,gomba,pariszósz,tejföl,sajt stb.)

Édes túró citromkrémmel

Hozzávalók

2 adag

Citromkrém

  • 2db tojássárgája
  • 1ek bio citromhéj
  • 1fél citrom leve
  • 1kk Dia-wellness 1:4

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a hozzávalókat.
  2. Melegítsünk egy nagy lábosba vizet, majd egy kis lábosba öntjüj a hozzávalókat.
  3. Gőz fölött addig főzzük amíg besűrűsödik.
  4. Édes túróval rétegezzük, plusz tegyünk rá gyümölcsöt vagy zabpelyhet , étkezéstől függően

Édes túró

  • 200g félzsíros túró
  • 1-2ek Dia wellness 1:4

Tortilla sajtos tejfölös szószos zöldségekkel

Hozzávalók

2 lap Tortilla

  • 50g zabpehely liszt
  • 1db tojás
  • nagy csipet só
  • 3dl víz

Elkészítés:

  1. Hagyjuk állni, hogy a liszt megszívja magát, ha túl sűrű adjunk még hozzá vizet
  2. Süssük meg palacsinta sütőben, kókuszolajon

Sajtos tejfölös szósz

  • 90g 20% tejföl
  • 50ml magtej
  • 150ml víz
  • 80g csicseriborsó
  • 15-20db spárga
  • 2db közepes cukkini
  • 40g sajt
  • 10g zabpehely liszt
  • 1ek útifű maghéj

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a spárgákat és a cukkinit, majd vágjuk őket össze tetszőlegesen
  2. Tegyük fel a zöldségeket főni annyi vízben, ami ellepi őket.(ha a borsót puhára szeretnénk akkor azt külön főzzük meg vagy 1éjszakát hagyjuk ázni)
  3. Ha kipuhultak szűrjük le.
  4. A tejet a vizet és a tejföl főzzük össze, majd ha forr tegyük hozzá a sajtot, majd sűrítsük az útifűvel és a zabpehely liszttel.
  5. Ha kész tegyük össze a zöldségekkel és forraljuk össze őket.

 

Tejfölös csirke kicsit másképp

Hozzávalók

2 adag
  • 2db csirkecomb
  • 2dl mogyorós/mandulás zabtej
  • 1ek 20% tejföl
  • 1,5tk só
  • 20g zabpehely ledarálva/zabpehelyliszt

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat pörkölt alapba elkészítjük.
  2. A zabtejet elkeverjük a zabpehellyel és a sóval, majd felforraljuk.
  3. Beletesszük a husikat(a pörkölt olajos levét lehetőleg ne, csak amennyi a husin van)
  4. Majd összefőzzük az egészet.
  5. Ha forr, beletesszük a tejfölt, elkeverjük és kész is.
Bármivel tálalható, én currys- sült csicseriborsóval, bulgurral és fejes salátával ettem.

 

 

Sült cékla és spárga

Teljes kiőrlésű spagettivel, mozzarellával, csirkemellel, borsóval és kukoricával. A husi, borsó és a kukorica a currys husim, amit megtaláltok a receptjeim között :)

Hozzávalók

  1. 1nagy fej cékla
  2. 10-15db zöld/fehér spárga
  3. 2ek oliva olaj
  4. Annyi víz, hogy ellepje
  5. 1ek só, bors, curry/majorana
  6. 1tk Dia-wellness 1:4

Elkészítés

  1. A céklát kockázzuk fel, a spárgákat pedig ujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. Tegyük tepsibe, locsoljuk le az olajjal és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje.
  3. Főzzük 3/4 órát fólia alatt, majd vegyük le és főzzük addig, amíg a víz elpárolog róla.

 

Lilakáposzta főzelék currys borsós-kukoricás csirkemellel

Hozzávalók

Lila káposzta főzelék

  • 1 kis fej lila káposzta
  • 1db tyúkhúsleves kocka
  • 2dl tejszín/ magtej
  • 8dl víz
  • 1tk só
  • fél ek Dia wellness 1:4

Elkészítés

  1. A káposztát gyaluljuk le, majd a felét főzzük össze a hozzávalókkal
  2. Ha a káposzta megpuhult, pépesítsük, majd a másik felét a káposztának főzzük puhára sós vízben
  3. Amikor kész, tegyük hozzá a péphez, kicsit főzzük össze őket és kész is

Curry

  • 1db csirkemell apróra felkockázva
  • 100g fagyasztott zöldborsó
  • 100g fagyasztott csemege kukorica
  • 0.5kk curry
  • 0.5kk bors
  • 1tk só
  • 1,5ek oliva olaj
  • 1ek hagyma ízlés szerint(lila,vörös,új,medve) 

Elkészítés:

  1. A hagymát tegyük oda az olajjal pirulni.
  2. A zöldségeket tegyük sós vízbe főni.
  3. Ha kész a hagyma tegyük rá a kockára vágott, fűszerezett húst, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Ha kész a zöldség, szűrjük le és szórjuk meg 5-10g nyírfacukorral és jól forgassuk össze.
  5. Ha a húsról már majdnem elpárolgott az összes víz forgassuk hozzá a zöldségeket és főzzük addig, amíg a víz teljesen el nem párolog.

 

Nyári gyümölcstorta

A gyümölcsök természetesen variálhatók! Én ananászt és meggyet használtam :)

Hozzávalók

  • 4db tojássárgája
  • 4db tojásfehérje habbá verve
  • 2ek Dia-wellness 1:4
  • 1kk só
  • 30g kókuszolaj
  • 100g graham liszt
  • 100g kókuszreszelék
  • 1kk bourbon vanília por

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat keverjük össze, majd a tészta felét kenjük egy mini tortaformába.
  2. Szeleteljük fel a választott gyümölcsöt, majd helyezzük rá.
  3. Tegyük a tetejére a massza másik felét, majd a tortánk tetejét is díszítsük gyümölccsel.
  4. Süssük előmelegített sütőbe 15-20 percig.
  5. Tűpróba!

Házi kenyér és zsömle

Hozzávalók

  • 100g graham liszt
  • 50g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20g búzasikér
  • 30g búzaliszt
  • 15g élesztő
  • 1dl langyos tejszín/ magtej
  • 2,5tk só
  • 1 csipet fruktóz

Elkészítés:

  1. A meglangyosított tejbe morzsoljuk az élesztőt és a fruktózt, majd hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
  2. A száraz hozzávalókat(lisztek,bikarbónát és a sikért) összekeverjük.
  3. Ha felfutott az élesztő, öntsük hozzá a liszthez, majd dagasztógéppel 10 percig dagasszuk(ha kézzel akkor minimum 10 perc)
  4. Hagyjuk a tésztát meleg helyen, amíg duplájára kel.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig.

Pudingos piskóta

4 szeletes mini tortaformához

Hozzávalók

  • 50g zabpehelyliszt
  • 4ek víz
  • 3db tojássárgája
  • 3db tojásfehérje
  • 1ek Dia-wellness 1:4

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat elkeverjük a vízzel, cukorral és a liszttel, állni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és összeforgatjuk a lisztes keverékkel.
  3. Megfelezzük a tésztát, majd megsütjük őket külön külön(előmelegített sütőben 10perc)
  4. Amíg sül az első főzzük meg a cukormentes pudingunkat(csoki,vanília,eper stb.)
  5. Majd, amíg sül a második mosogassunk el :D
  6. Kenjük meg vékonyan az első piskótát, majd tegyük rá a másikat. Kenjük meg a maradék pudinggal, majd díszítsük ízlés szerint.(én meggyel és cukormentes tejszínhabbal díszítettem)

 

Brokkolis tejszínes spagetti

Hozzávalók

1 adag
  • 30g bio teljes kiőrlésű tönköly spagetti
  • Brokkoli ízlés szerint
  • 1db tojás
  • 50g kókusztejszín
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A brokkolit feltesszük főni a tejszínnel és egy nagyon kicsi vízzel.
  2. A spagettit külön sós vízben félpuhára főzzük.
  3. Amikor kész a tésztát leszűrjük és hozzákeverjük a brokkolihoz.
  4. A tojást felverjük és hozzákeverjük.
  5. Fűszerezzük és addig főzzük amíg a tészta és a brokkoli megpuhul.

 

 

 

Sós zabkása

Hozzávalók

  • 125-125ml tejszín- víz kombó
  • 51g zabpehely (30g ch)
  • 1tk só
  • Zöldségek+sajt/olajos magvak+hús(felvágott,virsli)

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet felforraljuk a magtejjel és a sóval, majd egy tányérba összekeverjük az összes többivel.

Paradicsomos borsós-kukoricás csirkemell

Tálalhatjuk bármivel :) ez salátával és fetasajttal van.

Hozzávalók

  • 1db csirkemell felkockázva
  • 100g mirelit borsó
  • 100g mirelit kukorica
  • 1tk Dia-wellness 1:4
  • 1tk só, bors
  • 1ek oliva olaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • Petrezselyemzöld ízlés szerint
  • 500ml paradicsomszósz
  • 200ml víz(ha szükséges)

Elkészítés:

  1. A hagymát felkockázzuk és oliva olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt.
  3. Mikor félig puha, belekeverjük a borsót, kukoricát és az apróra vágott petrezselymet. 
  4. Ha szükséges adjuk hozzá a 2dl vizet és ezzel puhára főzzük, amíg elpárolog.