Banánkenyér

Nekem inkább bagette lett :D Ez egy IR-es életében néhanapján megengedett

Hozzávalók

  • 150g graham liszt
  • 20g zabpehely liszt
  • 1db érett banán
  • 1ek Dia-wellness 1:4
  • Pici szódabikarbóna
  • 10g olvasztott kókuszzsír
  • 100ml tejföl 20%
  • Kakaópor ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével dolgozzuk össze.
  2. A tészta felét tegyük sütőpapírral bélelt őzgerinc/kenyérsütő formába vagy szilikonos formába.
  3. Majd a tészta másik felébe keverjük bele a kakaóport és egyenletesen osszuk el a tészta tetején.
  4. Ha maradt még banánunk a kenyér tetejére is rakhatunk.
  5. Előmelegített sütőben süssük kb 30 percig.
  6. Tűpróba!

 

Gesztenyével töltött túrógombóc

Hozzávalók

  • 400g félzsíros túró
  • 2db tojás
  • 1ek olvasztott kókuszzsír
  • 5ek zabliszt
  • Csipet só
  • 1ek Dia-wellness 1:4
  • 250g natúr gesztenyemassza
  • 1ek tejszín

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat kikeverjük a dia-wellnessel és az olvasztott kókuszzsírral
  2. Hozzáadjuk a túrót,zablisztet és a sót.
  3. Összedolgozzuk a masszát ,majd hozzáadjuk a fehérjéket keménny habbá verve.
  4. Hűtőben 1 órát pihentetjük
  5. Amíg pihen addig összekeverjük a masszát a tejjel ,hogy kicsit fellágyítsuk és kis golyókat formálunk.
  6. Ha letelt az 1 óra kivesszük és kicsivel nagyobb golyókat formálunk ,mint a gesztenyegolyók.
  7. Kilapítjuk a túrós golyót a tenyerünkben és a közepébe helyezzük a gesztenyét. Majd óvatosan ráillesztjük a túrós masszát.
  8. Forrásba lévő vízbe dobjuk és miután feljöttek a tetejére még 4-5 percig főzzük.

 

 

Kakaós tallér

Liszt nélkül! Gyors és nagyon finom! :)

Hozzávalók

Ch mentes!

  • 45g zsírszegény kakaópor
  • 1ek Dia-wellness 1:4
  • 50g kókuszzsír(olvasztott)
  • 60ml tejszín
  • 2db tojás

Elkészítés:

  1. Robotgéppel vagy fakanállal mindent jól dolgozzunk össze és adagoljuk szilikonos muffin formába(ne papírba mert elég folyós a tészta!).
  2. Előmelegített sütőbe süssük 10-15 percig. Tűpróba!Kicsit megszenvedtem amíg kiszedtem a szilikonos formából ,mert elég puha de higgyétek el megéri :) főleg ,ha az ember nagyon vágyik valami egyszerűre és  kakaós nasira!

 

 

Tündi féle rakottas

Untam már a megszokott receptjeimet és hozattam anyummal sajtot és túrót na meg persze zöldséget ,,köretnek'' amiből nem köret lett :D köretnek salátát csináltam

Hozzávalók

  • 250g félzsíros túró
  • 60g graham liszt
  • 2db tojás
  • Kapor ízlés szerint
  • 150g zöldségkeverék(itt répa,borsó,kukorica)
  • 100g trapista sajt

Elkészítés:

  1. A zöldségeket tegyük fel sós vízben főni
  2. Amíg fő keverjük össze a túrót,lisztet,tojásokat,kaprot és egy csipet sót
  3. A sajtot vágjuk fel 12db egyenlő nagyságú kockára ,de ha akarjuk le is reszelhetjük(nekem nem volt kedvem)
  4. Ha a zöldség picit megpuhult vegyük félre és szűrjük le.
  5. Egy lapos aljú őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a túrós massza felét.
  6. Majd tegyünk rá 6db sajtkockát(reszelék felét) és a zöldség negyedét
  7. A maradék túrós tésztához keverjük hozzá a háromnegyed zöldséget ,de óvatosan hogy ne törjön össze ,majd öntsük rá és kenjük el.
  8. Tegyük a tetejére a maradék sajtot és előmelegített sütőben süssük addig amíg a sajt megpirul.

 

Köles puding

Hozzávalók

15g ch

  • 22g hántolt köles
  • 50-50ml tejszín- víz
  • 1kk Dia- wellness 1:4
  • 1ek zsírszegény kakaópor/ fahéj/ mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Tegyük fel főni a kölest a vízben.
  2. Ha fő öntsük bele a tejet és addig főzzük amíg a köles beszívja a folyadékokat.
  3. Ha elszívta öntsük bele a választott ízesítőt
  4. Forraljuk fel.
  5. Adagoljuk pohárba és tegyük egy éjszakára hűtőbe ,hogy összeérjenek az ízek.

Diós süti

Hozzávalók

  • 2db tojás
  • 1db sárgája a kenéshez
  • 3ek Dia-wellness
  • 100g graham liszt
  • 50g búzaliszt
  • 1tk szódabikarbóna
  • 100g darált dió

Elkészítés:

  1. Állítsuk össze a tésztát ,majd tegyük hűtőbe minimum 3/4 órára
  2. Ha letelt egy szilikonos formába lapítsuk el és kenjük meg
  3. Süssük 15 percig
  4. Tűpróba!

 

Vegán muffin

Az ízesítő és a pépek variálhatók!! Sőt kötelező a fantázia megmozgatása! :D Én először halloweenra készítettem el, ezért az ízesítés banános-sütőtökös pép kókuszreszelékkel :) A pókok teste házi mogyoróvaj a lábak pedig olvasztott étcsokiból vannak (70% vagy több!)

Hozzávalók

  • 300g graham liszt
  • 50g búzaliszt
  • 6g szódabikarbóna
  • 2-3ek Dia-wellness 1:4
  • 1kk fahéj
  • 40g olvasztott kókuszzsír
  • Ízesítő, pl. Kókuszreszelék,,darált dió/mandula/mogyoró,Pép pl. sütőtök, alma stb.
  • víz/ tejszín annyi kell,hogy egy jó állagú masszát kapjunk

Elkészítés:

  1. Szórjuk a lisztet,bikarbónát,fahéjat és a Dia-wellnesst egy tálba és jól keverjük össze. 
  2. Majd adjuk hozzá a választott ízesítőt.
  3. A másik tálba tegyük az olajat és a választott pépet.
  4. Keverjük össze a két keveréket.
  5. Adagoljuk hozzá a vizet vagy a tejet
  6. Előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.
  7. Tűpróba!

 

Magvas sóskeksz

Köszönöm barátnőmnek a receptet! :) Nézzétek meg az ő blogját is! Isteni receptjei vannak: http://veganflora.com/ Ennek a tésztájából remek pizzatészta készül ,ha a magvakat elhagyjuk :)

Hozzávalók

6 adag/ 1 adag 30g ch

  • 306g zabpehely liszt (180g ch)
  • 2tk só
  • 2ek olvasztott kókuszolaj
  • 2,5-2,5ek szezámmag és lenmag
  • Kis víz az összeállításhoz

Elkészítés

  1. Mindent gyúrjunk jól össze.
  2. A vizet addig adagoljuk amíg egy masszív formázható masszát kapunk.
  3. A tésztát vizes kézzel formázzuk! Ragadós! :D
  4. Előmelegített sütőben, 20 percig süssük (plusz 5 perc ,ha ropisan szeretnénk)