Ehez nem írok pontos értékeket, hogy miből mennyit kell használni mert kidobtam a papírt amire felírtam :D a másik ok pedig az, hogy a maradék ch tartalmat a patiszon ch tartalmához kell igazítani :)
Hozzávalók
- 1db patiszon
- 1db nagy fej gomba
- Zöldborsó
- Kukorica
- Basmati rizs/bulgur/kuszkusz
- 1,5 ek 12% tejföl+ 2-3ek víz
- 1ek citromlé
- Őrölt pirospaprika, oregánó, só és bors
Elkészítés
- Pucoljuk meg a patiszont és vágjuk le a kalapját
- Szedjük ki a belsejét, majd tegyük félre
- A gombát tegyük fel főni, tegyünk ugyanígy egy külön lábosban a borsóval és a kukoricával.
- Amikor a borsó és a kukorica vize forr, tegyük hozzá a választott köretet.
- Ha a gomba puha, szűrjük le és adjuk hozzá a szintén leszűrt borsós, kukoricás keverékhez.
- Tegyük rá a tejfölt és a vizet, majd fűszerezzük.
- Töltsük meg a patiszont és szórjuk meg sajttal(én gouda lapka sajtot használtam)
- Süssük addig, amíg a sajt megpirul rajta.
Megosztás a facebookon