Gesztenyés krémes

Hozzávalók

16db/ 1db 17g ch

Piskóta:

  • 4db tojás kettéválasztva
  • 2ek natúr kakaópor
  • 5ek víz
  • 6g szódabikarbóna
  • 2ek zabkorpa
  • 2ek(18g) zabpehelyliszt(házilag darált)
  • 1ek(10g) teljes kiőrlésű liszt
  • 2ek Dia wellness 1:4

Töltelék:

  • 250g natúr gesztenyemassza(tesco,spar)
  • 1tk mézeskalács fűszer/2ek natúr kakaópor
  • 200g teljes kiőrlésű dekti cm háztartási keksz(apróra tördelve)
  • 125+125ml tejszín(10%)+víz
  • 50ml víz+1tk instant kávépor
  • 2ek Dia wellness 1:4

Krém:

  • 1 csomag(40g) vaníliás/epres cm/nyírfacukros pudingpor(cba)
  • 125+125ml tejszín(10%)+víz
  • 50ml víz+1tk instant kávépor
  • 1tk rum aroma
  • 50g Dia wellness 1:4
  • 1ek Flora margarin(elhagyható)

Elkészítés:

  1. A tojásokat válasszuk ketté. 
  2. A fehérjéket verjük fel kemény habbá.
  3. A többi hozzávalót keverjük el egy egynemű masszává, majd óvatosan forgassuk hozzá a habbá vert fehérjét.
  4. Süssük készre! Tűpróba!

 

  1. A töltelék hozzávalóit tegyük egy lábosba és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
  2. Tegyük félre.
  3. Ha közbe elkészül a piskótánk, hagyjuk kihűlni.

 

  1. A krém hozzávalóit is öntsük össze és azt is főzzük addig, amíg krémes sűrű állagot nem kap.
  2. Ha kihűlt a piskóta, kenjük meg a gesztenyés krémmel, majd a pudingunkkal.
  3. A tetejét megszórhatjuk lereszelt 70%-os étcsokival vagy miután felvágtuk fújhatunk rá tejszínhabot!
  4. Hűtsük le, majd tálaljuk!

Kókuszos-kakaós pohárdesszert

Hozzávalók

  • 15g rostdús édes cukormentes gullon keksz
  • 35-35g cukormentes tejszínhab/habtejszín
  • 1ek cocomas krém
  • 1tk natúr kakaópor/ karob por
  • 10g 70% étcsoki

Elkészítés:

  1. Keverjük el a 35g tejszínhabot a kakaóporral.(ha nem elég édes tegyünk hozzá még egy fél tk Dia wellnes negyedannyit)
  2. Keverjük el a másik 35g habot a cocomassal (szintén édesítsük, ha kell)
  3. Rétegezzük:
  4. kókuszos hab->keksz->kakaós hab->keksz->kókuszos hab->olvasztott étcsoki
  5. Jó étvágyat! ^^

 

 

Bulgur zöldségekkel és szezámmaggal

A répa roppanós állagot kell kapjon :)

Hozzávalók

50g ch
  • 144g sárgarépa
  • 200g(összesen)paradicsom és cukkini
  • 60g lila hagyma
  • 43g bulgur
  • 10g szezámmag
  • Kakukkfű és rozmaring
  • Chili, só és bors
  • 1ek citromlé
  • 1tk steviás ketchup

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel tetszés szerint a cukkinit, répát és paradicsomot
  2. A hagymát vágjuk fel apróra és pirítsuk meg 1ek vajon/kókuszolajon
  3. Ha megpirult tegyük hozzá a zöldségeket és öntsük fel kb fél deci vízzel
  4. Fűszerezzük.
  5. Főzzük meg külön a bulgurt, majd szűrjük le.
  6. Ha a zöldségeken már csak egy minimális víz van, öntsük hozzá a bulgurt és nyomjuk rá a ketchupot és adjuk hozzá a szezámmagot.
  7. Főzzük jól össze és tálaljuk bármilyen húsfélével vagy anélkül! 

 

 

Töltött patiszon

Ehez nem írok pontos értékeket, hogy miből mennyit kell használni mert kidobtam a papírt amire felírtam :D a másik ok pedig az, hogy a maradék ch tartalmat a patiszon ch tartalmához kell igazítani :)

Hozzávalók

  • 1db patiszon
  • 1db nagy fej gomba
  • Zöldborsó
  • Kukorica
  • Basmati rizs/bulgur/kuszkusz
  • 1,5 ek 12% tejföl+ 2-3ek víz
  • 1ek citromlé
  • Őrölt pirospaprika, oregánó, só és bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a patiszont és vágjuk le a kalapját
  2. Szedjük ki a belsejét, majd tegyük félre
  3. A gombát tegyük fel főni, tegyünk ugyanígy egy külön lábosban a borsóval és a kukoricával.
  4. Amikor a borsó és a kukorica vize forr, tegyük hozzá a választott köretet.
  5. Ha a gomba puha, szűrjük le és adjuk hozzá a szintén leszűrt borsós, kukoricás keverékhez.
  6. Tegyük rá a tejfölt és a vizet, majd fűszerezzük.
  7. Töltsük meg a patiszont és szórjuk meg sajttal(én gouda lapka sajtot használtam)
  8. Süssük addig, amíg a sajt megpirul rajta.

Csokis magvas quinoa keksz

Hozzávalók

5db/ 1db 15g ch

  • 80g quinoa
  • 57g földimogyoró
  • 60g dió
  • 2ek 12% tejföl
  • 1ek Dia-wellness 1:4
  • Késhegynyi vanília őrlemény
  • 5*10g 75% étcsoki
  • 2ek víz

Elkészítés

  1. Daráljuk össze kávédarálóval a diót, mogyorót és a quinoa felét.
  2. Tegyük egy tálba és keverjük hozzá a quinoa másik felét.
  3. Keverjük el a tejfölt a dia-wellnessel, vaníliával és a vízzel.
  4. Adjuk hozzá a magos quinoás keverékhez.
  5. Hagyjuk állni, amíg megkeményedik kicsit.
  6. Osszuk el öt egyenlő részre, lapítsuk ki és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
  7. Süssük kb 15-20 percig(puha fog maradni!)
  8. Olvasszuk meg külön külön a 10g-os csokikockákat és, ha megsült a keksz kenjük meg őket! 
  9. Tegyük hűtőbe, hogy rádermedjen a csoki.

 

 

Cukkini tócsni paprikás virslis bulgurral

Hozzávalók

Tócsni

  • 200g cukkini
  • 30g graham liszt (18g ch)
  • 1db tojás

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a cukkinit kis lyukú reszelőn. Sózzuk meg és hagyjuk állni kicsit.
  2. Nyomkodjuk ki a levét.
  3. Üssünk rá egy tojást és lassan adagoljuk hozzá a lisztet.
  4. Sózzuk ízlés szerint
  5. Tegyünk sütőpapírra kis adagokat és süssük előmelegített sütőben 10 percig.

Paprikás virslis bulgur

  • 1tk őrölt pirospaprika
  • 24g bulgur
  • 2ek tejföl
  • 1dl víz
  • Só ízlés szerint
  • 1db virsli
  • 20g sajt

Elkészítés:

  1. Főzzük meg sós vízben a bulgurt, majd szűrjük le.
  2. A virslit karikázzuk fel
  3. A többi hozzávalót tegyük egy serpenyőbe. 
  4. Majd amikor elolvadt a sajt és megpuhult a virsli, öntsük hozzá a bulgurt.
  5. Főzzük le róla a vizet és kész is!