Gesztenyés krémes

Hozzávalók

16db/ 1db 17g ch

Piskóta:

  • 4db tojás kettéválasztva
  • 2ek natúr kakaópor
  • 5ek víz
  • 6g szódabikarbóna
  • 2ek zabkorpa
  • 2ek(18g) zabpehelyliszt(házilag darált)
  • 1ek(10g) teljes kiőrlésű liszt
  • 2ek Dia wellness 1:4

Töltelék:

  • 250g natúr gesztenyemassza(tesco,spar)
  • 1tk mézeskalács fűszer/2ek natúr kakaópor
  • 200g teljes kiőrlésű dekti cm háztartási keksz(apróra tördelve)
  • 125+125ml tejszín(10%)+víz
  • 50ml víz+1tk instant kávépor
  • 2ek Dia wellness 1:4

Krém:

  • 1 csomag(40g) vaníliás/epres cm/nyírfacukros pudingpor(cba)
  • 125+125ml tejszín(10%)+víz
  • 50ml víz+1tk instant kávépor
  • 1tk rum aroma
  • 50g Dia wellness 1:4
  • 1ek Flora margarin(elhagyható)

Elkészítés:

  1. A tojásokat válasszuk ketté. 
  2. A fehérjéket verjük fel kemény habbá.
  3. A többi hozzávalót keverjük el egy egynemű masszává, majd óvatosan forgassuk hozzá a habbá vert fehérjét.
  4. Süssük készre! Tűpróba!

 

  1. A töltelék hozzávalóit tegyük egy lábosba és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
  2. Tegyük félre.
  3. Ha közbe elkészül a piskótánk, hagyjuk kihűlni.

 

  1. A krém hozzávalóit is öntsük össze és azt is főzzük addig, amíg krémes sűrű állagot nem kap.
  2. Ha kihűlt a piskóta, kenjük meg a gesztenyés krémmel, majd a pudingunkkal.
  3. A tetejét megszórhatjuk lereszelt 70%-os étcsokival vagy miután felvágtuk fújhatunk rá tejszínhabot!
  4. Hűtsük le, majd tálaljuk!

Ajánló
Kommentek
  1. Én