Babapiskóta receptet találtok a blogomon :)
Hozzávalók
Piskóta:
- 6ek púpos zabliszt
- 3db tojás szétválasztva
- 1ek Dia-wellness 1:4
- 1kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
Krém:
- 500g zsírszegény túró
- 140g magtej
- 1kk vanília aroma
- 1ek Dia-wellness 1:4
Öntet:
- 2dl víz
- 1kk instant kávé
- 1kk rum aroma
Elkészítés:
- A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét az édesítővel és a sóval kemény habbá verjük
- A sárgáját habosra keverjük a sütőporral, majd a kettőt óvatosan összeforgatjuk
- Jénai edénybe sütőpapírt teszünk és beletesszük a tésztát. 20 percig sütjük
- Amíg sül a tészta a krémhez és az öntethez is mindent összekeverünk.
- Ha kész a piskóta hagyjuk kihűlni ,majd vágjuk vízszintesen félbe.
- Az alját locsoljuk meg a kávéval ,majd kenjük meg a krémmel.
- Végül szórjuk meg zsírszegény kakaóporral és kenjük szét rajta.
- Minimum 1 órára tegyük hűtőbe ,de a legjobb ,ha 1 éjszakára.
- Házilag készített vagy cukormentes babapiskótával tálaljuk.
Megosztás a facebookon