Csokis krémes

 Hozzávalók

100g/18g ch

Piskóta

  • 4 db tojás kettéválasztva
  • 2ek Dia- wellness
  • 15g xilit (9g ch)
  • Pici lötyi édesítő
  • 4ek instant kávépor
  • 50-50g zabpehelyliszt és graham liszt (60g ch)
  • 1tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját elkeverjük (lehetőleg robotgéppel) krémesre a cukrokkal, édesítővel és az instant kávéporral.
  3. Óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a habot ne törjük össze, majd hozzá adagoljuk a liszteket.
  4. Kivajazzuk a tepsit és tűpróbáig sütjük!

Krém

  • 114g dia wellness csokis fagyi por (61g ch)
  • 200g mascarpone
  • 150 ml kókusztej / tejszín
  • 1,5ek dia wellness
  • Pici lötyi édesítő

Elkészítés

  1. Robotgéppel mindent jól keverjünk össze(ha nem elég krémes, kenhető tegyünk még hozzá kókusztejet/ tejszínt).
  2. Vágjuk ketté a piskótát és kenjük meg a krémmel a közepét és a tetejét, megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, de le is önthetjük olvasztott (min 70%) étcsokival, de ezt, hozzá kell számolni ch szempontból! :)

A fagyi port ki lehet váltani pudingporral, de szerintem a fagyi porral finomabb, krémesebb :D Ezt a port bioboltokba lehet kapni, aki nem tudná :) Tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, hogy jól összeérjenek az ízek!

Ajánló
Kommentek
  1. Én