Hozzávalók
100g/18g ch
Piskóta
- 4 db tojás kettéválasztva
- 2ek Dia- wellness
- 15g xilit (9g ch)
- Pici lötyi édesítő
- 4ek instant kávépor
- 50-50g zabpehelyliszt és graham liszt (60g ch)
- 1tk szódabikarbóna
Elkészítés:
- A fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját elkeverjük (lehetőleg robotgéppel) krémesre a cukrokkal, édesítővel és az instant kávéporral.
- Óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a habot ne törjük össze, majd hozzá adagoljuk a liszteket.
- Kivajazzuk a tepsit és tűpróbáig sütjük!
Krém
- 114g dia wellness csokis fagyi por (61g ch)
- 200g mascarpone
- 150 ml kókusztej / tejszín
- 1,5ek dia wellness
- Pici lötyi édesítő
Elkészítés
- Robotgéppel mindent jól keverjünk össze(ha nem elég krémes, kenhető tegyünk még hozzá kókusztejet/ tejszínt).
- Vágjuk ketté a piskótát és kenjük meg a krémmel a közepét és a tetejét, megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, de le is önthetjük olvasztott (min 70%) étcsokival, de ezt, hozzá kell számolni ch szempontból! :)
A fagyi port ki lehet váltani pudingporral, de szerintem a fagyi porral finomabb, krémesebb :D Ezt a port bioboltokba lehet kapni, aki nem tudná :) Tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, hogy jól összeérjenek az ízek!
Megosztás a facebookon