Töltött patiszon

Ehez nem írok pontos értékeket, hogy miből mennyit kell használni mert kidobtam a papírt amire felírtam :D a másik ok pedig az, hogy a maradék ch tartalmat a patiszon ch tartalmához kell igazítani :)

Hozzávalók

  • 1db patiszon
  • 1db nagy fej gomba
  • Zöldborsó
  • Kukorica
  • Basmati rizs/bulgur/kuszkusz
  • 1,5 ek 12% tejföl+ 2-3ek víz
  • 1ek citromlé
  • Őrölt pirospaprika, oregánó, só és bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a patiszont és vágjuk le a kalapját
  2. Szedjük ki a belsejét, majd tegyük félre
  3. A gombát tegyük fel főni, tegyünk ugyanígy egy külön lábosban a borsóval és a kukoricával.
  4. Amikor a borsó és a kukorica vize forr, tegyük hozzá a választott köretet.
  5. Ha a gomba puha, szűrjük le és adjuk hozzá a szintén leszűrt borsós, kukoricás keverékhez.
  6. Tegyük rá a tejfölt és a vizet, majd fűszerezzük.
  7. Töltsük meg a patiszont és szórjuk meg sajttal(én gouda lapka sajtot használtam)
  8. Süssük addig, amíg a sajt megpirul rajta.

Ajánló
Kommentek
  1. Én