Házi kenyér és zsömle

Hozzávalók

  • 100g graham liszt
  • 50g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20g búzasikér
  • 30g búzaliszt
  • 15g élesztő
  • 1dl langyos tejszín/ magtej
  • 2,5tk só
  • 1 csipet fruktóz

Elkészítés:

  1. A meglangyosított tejbe morzsoljuk az élesztőt és a fruktózt, majd hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
  2. A száraz hozzávalókat(lisztek,bikarbónát és a sikért) összekeverjük.
  3. Ha felfutott az élesztő, öntsük hozzá a liszthez, majd dagasztógéppel 10 percig dagasszuk(ha kézzel akkor minimum 10 perc)
  4. Hagyjuk a tésztát meleg helyen, amíg duplájára kel.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig.

Ajánló
Kommentek
  1. Én