A recept, a "Mentes konyha" első számú újságából van. Csak egy kicsit alakítottam át :)
Hozzávalók
3 adag
- 50-60dkg pulyka/csirkehús
- 1fej brokkoli (369g)
- 1 fej lila/ vöröshagyma (119g 9g ch)
- 1,5kk fokhagyma krém
- 1kk curry, gyömbér por
- 2dl főzőtejszín
- 5-6dl víz
- 100g földimogyoró (kalifa, 10g ch)
- 120g basmati rizs (92g ch)
- citrom/ lime leve
- 2ek zabkorpa
Elkészítés:
- A brokkolit szedjük rózsáira. Forraljunk fel egy lábasba vizet, 1-2 teáskanálnyi sóval, majd tegyük bele a brokkolit, forraljuk 2-3 percig. Szűrjük le és tegyük félre.
- Forraljunk fel egy másik lábasba vizet, tegyünk bele sót és főzzük a rizst 6-7 percig, majd zárjuk le a tüzet és hagyjuk párolódni 6-7 percig, majd szűrjük le.
- Egy serpenyőben olvasszuk és hevítsük fel a kókuszolajat.
- Vágjuk apróra a hagymát és tegyük rá az olajra.
- Fonnyasszuk egy kicsit, majd tegyük hozzá a fokhagyma krémet és a gyömbért. Pirítsuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a curryt. Pirítsuk még 1-2 percig, de vigyázzunk, hogy oda ne égjen.
- Adjuk hozzá a vékony csíkokra vagy kockákra felvágott húst és öntsük fel a vízzel.
- Főzzük puhára a húst. Hagyjuk a vizet minél jobban elpárologni róla.
- Ha kipuhult, öntsük fel a tejszínnel és adjuk hozzá a brokkolit.
- Főzzük még kb. 5 percig, majd végül adjuk hozzá a zabkorpát, sűrítsük be vele.
- Tegyük még hozzá a citromlevet és sózzuk, ha kell.
- Pirítsuk meg a mogyorót és keverjük össze a rizzsel.
- Tálaljuk :)
Nekem, 1 adag 40g ch
- A rizs összesen: 393g, tehát, 1 adag 131g
- A szósz összesen: 1151g, tehát, 1 adag 384g
Megosztás a facebookon