Kürtős kalács

De reggelinek is tökéletes,de akkor 30g ch-nak megfelelően kell összeállítani :)

Hozzávalók

1db 50g ch
  • Graham liszt 67g
  • Búzasikér 25g
  • Durum liszt 10g
  • Tejszín 100ml
  • Élesztő 10g
  • Lapos ek Dia-wellness
  • Csipet só
  • Lenmagliszt vagy más magliszt

Elkészítés:

  1. Morzsoljuk a tejszínbe az élesztőt és tegyünk hozzá egy csipetnyi fruktózt vagy kristálycukrot.
  2. Tegyük meleg vízbe, hogy felfusson
  3. Keverjük össze a többi hozzávalót
  4. Ha felfutott az élesztő adjuk hozzá a lisztkeverékhez, majd gyúrjuk kézzel/géppel 10 percen keresztül. Nekem a tészta túl lágy lett és tettem hozzá még annyi lenmaglisztet, hogy egy jó állagú kelesztős tésztát kapjak. Sajnos nem mértem le, de így egy sokkal finomabb ízű tésztát kaptam! :)
  5. Pihentessük 30 percet
  6. Ha kész gyúrjuk át még egy kicsit és formázzunk a tésztából egy kis cipót.
  7. Takarjuk le és hagyjuk állni még 15 percet
  8. Ha letelt nyújtsunk belőle egy hosszú vékony ,,kígyót'' :D és tekerjük fel sörösdobozra vagy ha van kürtős kalács sütő rúd a háznál akkor arra :)
  9. Hagyjuk újra 10 percet állni.
  10. Melegítsük elő a sűtőt!
  11. Verjünk fel egy tojást és kenjük meg vele.
  12. Mehet a sütőbe egy 15-20 percre amíg szépen megpirul.
  13. Olvasszunk meg egy tk vajat, kenjük meg vele a kész kalácsot és forgassuk bele, amibe szeretnénk(kókusz, kakaó, fahéj stb.)

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én