A zöldségek mennyiségét lehet variálni, ezért írtam csak zárójelbe, ami az én mennyiségemet tünteti fel :) de akkor annak más szénhidrát(ch) értéke lesz!
(ez csak az inzulinrezisztenciásokra vonatkozik!)
Hozzávalók
100g/4g ch
- sárgarépa (112g/ 9g ch)
- fehér répa (117g/ 7g ch)
- pritaminpaprika (133g/ 8g ch, sárga)
- édesburgonya (100g/ 20g ch)
- zellerszár (20g, nem számolós)
- 5-6db babérlevél
- 2,5 dl szezámmag tej
- 1ek 12% tejföl
- Graham liszt (20g/ 12g ch)
- Zabkorpa (2ek(20g) nem számolós)
Elkészítés:
- Vágjuk fel a zöldségeket ízlés szerint(jó, ha aprók)
- Tegyük egy lábosba és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Rakjuk hozzá a babérlevelet
- Amíg fő, készítsük el magtej készítő géppel a szezámmag tejet vagy váltsuk le tejszínre vagy tejszín-víz kombóra
- Ha kipuhultak a zöldségek, öntsük hozzá a tejet
- Vegyük le takarékra és adagoljuk hozzá a lisztet és a korpát, ha főzeléknek akarjuk, több lisztet adjunk hozzá, de akkor a plusz szénhidrátot(ch) hozzá kell számolni
- Ha felforraltuk, adjuk hozzá a tejfölt, főzzük még 1-2 percig és tálaljuk fasírttal vagy teljes kiőrlésű tésztával vagy kuszkusszal vagy bulgurral, stb.
Megosztás a facebookon