Csicseriborsós spagetti zöldséges szósszal

Hozzávalók

3 adag

Zöldséges szósz:

  • 150g Fagyasztott vegyes zöldség, de lehet friss is!(kukorica,sárgarépa,zöldborsó)
  • 1db közepes sárga/piros/zöld kaliforniai paprika
  • 2dl magtej(ez aranylen tej)
  • Majorana
  • Kis víz

Elkészítés:

  1. A vegyes zöldségeket főzzük addig külön amíg felforr alatta a víz, majd szűrjük le
  2. A paprikát vágjuk apró darabokra és öntsük fel a magtejjel
  3. Öntsük hozzá a vegyes zöldséget, fűszerezzük majd addig főzzük amíg minden megpuhul.

Csicseriborsós tejfölös spagetti:

  • 90g Bio vollkorn spagetti (dm)
  • 120g csicseriborsó
  • 3kk 12-20% tejföl
  • Só illetve más fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Tegyük a csicseriborsót fűszerezett vízbe főni(ha előző este beáztatjuk kevesebb főzési idő kell neki, de én szeretem, ha picit ropogós)
  2. Ha ropogósan szeretjük főzzük 45 percig, ha puhán akkor 60 percig.
  3. Az utolsó tíz percbe tegyük hozzá a spagettit és főzzük puhára.
  4. Amikor kész a tészta, szűrjük le, majd keverjük hozzá a tejfölt.

Sült csirkecomb:

  • 5 db csirkecomb
  • Só, bors, curry

Elkészítés:

  1. Fűszerezzük a megmosott húsokat, majd tegyük hűtőbe 1 órára.
  2. Egy tepsi alját kenjük meg vékonyan oliva olajjal.
  3. Helyezzük bele a combokat, majd öntsük fel egy pici vízzel, végül fedjük le fóliával.
  4. Süssük 45 percig.
  5. Vegyük ki és vegyük le róla a fóliát, majd tegyük vissza és 200 fokon süssük ropogósra.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én