Répafőzelék

Én kuszkusszal tálaltam :)

Hozzávalók

100g/ 5g ch

  1. 662g sárgarépa
  2. 135g vöröshagyma
  3. 1 cikk fokhagyma(4g)
  4. 42g graham liszt
  5. 2ek Dia-wellness 1:4
  6. 1,5 ek 12% tejföl
  7. 1l diótej

 Elkészítés:

  1. A répákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Fazékba tesszük az apróra vágott hagymával és fokhagymával, majd felöntjük annyi vízzel ,hogy épp hogy ellepje.
  3. Elkeverjük a lisztet a tejben.
  4. Puhára főzzük a répát, majd leszűrjük és felöntjük a tejjel/tejszín+vízzel.
  5. Kiveszünk belőle 5ek-nyi répát és botmixerrel pépesítjük(ha nem szeretnénk akkor rakjunk még hozzá lisztet)
  6. Belekeverjük a tejfölt, majd tálaljuk.

Ajánló
Kommentek
  1. Én